Jovaca bvba

SharePoint - Onze diensten

SharePoint expertise

SharePoint kan naast Office365 ook als een apart product aangeschaft worden. Deze on-premise aanpak is vooral aangeraden indien u met veel customisaties werkt. Recent werd SharePoint 2019 uitgebracht. Sinds SharePoint 2013, probeert Microsoft om deze SharePoint versies zo dicht mogelijk bij de SharePoint online (inbegrepen in Office365) te houden. Op die manier wordt het voor een eindgebruiker eenvoudiger om de overstap te maken. Het is tevens mogelijk om via een hybride opstelling zowel SharePoint online als SharePoint 2013/2016/2019 te gebruiken.

Frequently Asked Questions

Waarom kiezen voor On-Premise in plaats van Office365?

Voor nieuwe installaties raden we steeds aan om voor Office365 te kiezen. Op die manier beschikt u steeds over de laatste features en hoeft u zich geen zorgen te maken omtrent het onderhoud van de servers. Indien u echter veel op maat wenst te ontwikkelen, kan het in bepaalde situaties toch aangewezen zijn om uw eigen servers on premise te voorzien.

Welke kosten brengen jullie in rekening?

Jovaca factureert enkel op basis van de gepresteerde uren of op basis van een onderhoudscontract.

Hoe lang wordt SharePoint door Microsoft ondersteund?

Microsoft voorziet een termijn van 5 jaar na lancering waarbinnen het product ondersteund wordt. Daarna volgt nog een extend support time, waar tegen betaling ondersteuning kan verkregen worden. Let op: Microsoft zal enkel ondersteuning bieden bij grootschalige problemen, waarvoor een update noodzakelijk is.

In eerste instantie staat de klant centraal en is het belangrijk dat wij een duidelijk beeld krijgen wat de klant wenst te verwezenlijken door gebruik te maken van deze tools. Eventueel kan er ook een demo sessie voorzien worden waar de mogelijkheden uitgebreid bekeken worden.
Op basis van de informatie die we uit het eerste gesprek halen, maken we een voorstel op tot implementatie.

Concreet worden volgende diensten aangeboden:

  • Introductiesessie
  • Functionele analyse
  • Configuratie
  • Migratie
  • Support
  • Training / End-user coaching

Indien u de keuze maakt om de overstap te maken naar SharePoint dan komt u terecht in een wereld van bibliotheken, lijsten, metadata, workflows en zoveel meer. Omdat het nuttig is deze vakterminologie door te hebben alvorens verder in detail te gaan, wordt een introductiesessie voorzien.

Jovaca begeleid uit bij de migratie van uw gegevens van uw huidige systemen naar Office365. Volgende opties zijn mogelijk:

  • Google drive -> SharePoint
  • File server -> SharePoint
  • Desktop -> SharePoint / Onedrive for business

Met behulp van diverse tools kunt u de werkprocessen omzetten in automatische processen. Zo kunt u opteren voor werkstromen met goedkeuringen, maar ook met automatische publicatie. Het toevoegen van werkstromen binnen uw omgeving verminderd aanzienlijk het papierverbruik doordat men verplicht wordt om documenten digitaal door te sturen om goedkeuring te krijgen. Ook voor diverse personeelsaanvragen (verlof, terugbetaling,...) vormt dit een handige toolset. Standaard beschikt u over SharePoint designer workflows of kunt u gebruik maken van Microsoft Flow. Wenst u nog meer geavanceerde workflows te bouwen dan kunt u beroep doen op enkele 3rd party software tools.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wenst u een kennismakingsgesprek? Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact op met u.